Τελευταια νεα

Πρόσκληση Πολιτιστ.Συλλόγου Σουλίου Πατρών

Εκτύπωση
Κατηγορία: Νέα
Ημερομηνία δημοσίευσης

Προς Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών Υπόιμιν: Κου Κουνελάκη Στέλιο

17° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΪΚΟΥ ΧΟΡΟΥ 2012

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σουλίου και το Χορευτικό Τμήμα, διοργανώνουν το 17° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΪΚΟΥ ΧΟΡΟΥ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος (20 περίπου) χορευτικά συγκροτήματα, λαϊκές ορχήστρες και ντόπιοι χορευτές από ολόκληρη την Ελλάδα, στις 26-27-28 και 29 Ιουλίου 2012.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί πλέον πολιτιστικό θεσμό για την ευρύτερη περιοχή του νομού της Αχαΐας και όχι μόνο, λόγω του Πανελλήνιου χαρακτήρα που κάθε χρόνο λαμβάνει. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και τα μέλη του καταβάλλουν κάθε χρόνο αφιλοκερδείς και ανιδιοτελείς προσπάθειες για την επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης, επιδιώκοντας κάθε χρόνο συνεχή βελτίωση του επιπέδου και ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής.

Ενδεικτικά το Φεστιβάλ έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει χορευτικά συγκροτήματα και ομάδες ντόπιων χορευτών από την Ορεινή Κόρινθο (Στιμάγκα),Πεδινή Ηλεία, το Άργος, την Αρκαδία (Δάρα- Βλαχέρνα), το Μεσολόγγι , τον Έβρο (Μάρηδες, γκαγκαβούζηδες-Οινόη), τα Μέγαρα, τον Ασπρόπυργο το Αγρίνιο, τον Βόλο (Μακρινίτσα),το Νέο Μοναστήρι Δομοκού, την Θεσσαλονίκη (Σκεπαστό, Καλοχώρι, Κουφάλια, Σοχό) τη Λευκάδα, τη Κεφαλονιά (Διλινάτα-Φραγκάτα), τη Ζάκυνθο, τη Κέρκυρα, τη Πιερία (Ράχη), τις Σέρρες (Ορεινή-Σκοτούσσα- Βλάχους Σερρών, Βαμβακόφυτο, Άγιο Πνεύμα), τη Δράμα (Βώλακα- Καλή βρύση- Πετρούσα -Προσωτσάνη), τη Καβάλα (Νικήσιανη) τα Ιωάννινα (Σκλίβανη), την Αριδαία, την Έδεσσα (Μεσημέρι), τη Λέρο, τη Κάλυμνο, τη Κρήτη (Γέργερη- Νέα Κυδωνιά, Ιεράπετρα), τη Κάρπαθο, τη Κέα, τη Χίο (Άγιο Γεώργιο Συκούσης),τη Λέσβο (Μεσότοπο) τη Νάουσα , τη Σκύρο, τη Κοζάνη (Μεταμόρφωση- Λευκοπηγή - Μικρόκαστρο - Αιανή),τη Κύπρο (Γέρι) και πολλές ακόμη περιοχές και χωριά.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προβολή του Λαϊκού μας πολιτισμού, - μια λέξη μια μεγάλη κουβέντα- καθώς επίσης και μια ευρύτερη ανταλλαγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων μεταξύ των Συλλόγων μας, έπ' ωφελεία των μελών μας και όχι μόνο.

«Θευατικέο ενότητες που έγουν παοουσιαστή είναι»

«Ο ΧΟΡΟΣ ...» «Η ΖΩΗ ΠΕΡΝΑ...» «ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ...» «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ...» «ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ...»

«Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ... ΝΟΣΤΑΛΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΧΘΕΣ... ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ...» «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΟΣ...ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ...» «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑς... Σ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ...» «ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΡΧΟΜΑΙ... ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΑΣ ΦΕΡΝΩ» «ΚΟΙΤΑ ΜΕ, ΧΟΡΕΥΩ...»«0 ΧΟΡΟΣ..,ΑΠ ΤΗ ΣΚΙΑ...ΣΤΟ ΦΩΣ...»

Η ροή της εκδήλωσης θα είναι συνεχής, ξεκινώντας με ολιγόλεπτη προβολή σε βιντεοπροτζέκτορα και χοροθέατρο σχετικά με το θέμα μας. Ακολουθούν τα χορευτικά συγκροτήματα με τρίλεπτη προβολή των εθίμων της περιοχής που παρουσιάζουν, χωρίς οποιαδήποτε καθυστέρηση ομιλίας ή οτιδήποτε άλλο. Η διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος σας είναι 20 λεπτά σε σκηνή 10*10 η οποία πλαισιώνεται με τρισδιάστατα σκηνικά 150 τετραγωνικών. Θα υπάρχει ακουστική εσωτερική της σκηνής και εξωτερική για το κοινό, καθώς και επαγγελματικός φωτισμός.

Ο Σύλλονοο υας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Την Κυοιακή 29 Ιουλίου 2012 τη Χορευτική Συντροφιά Λουσακιών να μας παρουσιάσετε χορούς και τραγούδια από τις Λουσακιές Κισσάμου Χανιών. Η παράσταση θα πρέπει να πλαισιώνεται με ριζίτικο τραγούδι και παραδοσιακά όργανα της περιοχής που παρουσιάζετε όπως το βιολί καθώς και με την παραδοσιακή σας ενδυμασία.

ο Καλύπτουμε δύο διανυκτερεύσεις νια 20 άτουα σε τρίκλινα και τετράκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012. ο Θα υπάρχει πλήρες μενού το Σάββατο & Κυριακή βράδυ μετά την εκδήλωση.

Συντονιστής και αρμόδιος για κάθε άλλη συνεννόηση είναι ο Κος Καραγιάννης Ιωάννης [6974758921]. Για τον καλύτερο προγραμματισμό του Φεστιβάλ επιθυμούμε να μας απαντήσετε μέχρι τις 05 Ιουνίου 2012.

Ο Πρόεδρος Κεπενός Ανδρέας

Πολιτιστικός Σύλλογος Λουσακιών - διεύθυνση: Λουσακιές Χανίων - τηλέφωνο: 28220 23571 - email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.